martes, 16 de octubre de 2012

Marxa del Tomet et alt.

Els SdV a Medinyà
Una cursa més aquesta temporada. Aquest any hem començat embalats i no donem a l'abast escrivint cròniques. Si la darrera va ser la de Madremanya, diumenge següent dia 7 d'octubre els SdV van fer acte de presència a tres curses més de les qual deixem constància aquí, però no crònica ja que els seus protagonistes no l'han fet arribar a temps a la redacció i ja se'ls ha passat el torn.

En concret van ser la cursa de Palol de Revardit on van participar, la Mª Àngels, en Carles i l'Agnès, si no ens equivoquem, que podria ser per que ni d'això ens han informat. Cursa de terra de 10 Km. i poca cosa més sabem, a banda de que va anar bé però no per tots ja que en Carles Grabalosa va tornar a ressentir-se de la seva lesió i va haver d'acabar caminant.

El mateix diumenge es celebrava la 1ª Cursa del GEiEG coorganitzada amb el Decathlon i amb sortida i arribada al mateix centre comercial. El recorregut de 6,5 Km. pujava fins el Campus de Montilivi, baixava per l'Avinguda que porta el mateix nom i tornava al punt de sortida per la prolongació del carrer Migdia.

Segons les cròniques a peu de carrer, va ser la típica cursa de velocitat en la que tothom surt a rebentar i a buscar temps. Per part del SdV i que tinguem constància, van participar en Tete, en Tono i en Lluís Llimargas. No disposem de classificacions, temps oficials ni proves documentals i/o gràfiques, però sembla ser que en Tete va poder trencar la barrera del so i acreditar un ritme inferior als 4 m/Km. En Tono per la seva banda va signar uns gens menyspreables 4:15 m/Km.

L'última cursa d'aquesta intensa matinal, va ser la 1ª Pujada i Baixada als Àngels dels Som del Verd. En aquesta primera edició només van haver-hi dos participants: En Quim Paradís i en Fer Orduña. El traçat seguia el mateix recorregut que la pujada als Àngels organitzada anualment pel GEiEG però en aquesta ocasió els participants van haver de fer el recorregut de tornada. En total 20 Km. Temperatura magnífica per córrer, fins i tot calor per la hora i les dates. Al final el primer i segon lloc va ser pels homes del SdV mentre que el tercer lloc del podi va quedar desert. Esperem poder repetir aquest gran èxit l'any vinent i que puguem institucionalitzar i consolidar aquesta cursa popular augmentant el nombre de participants.

D'on si que disposem de proves documentals i una gran participació és de la Marxa del Tomet que com cada 12 d'octubre es realitza a Medinyà. En aquesta ocasió es va fer una crida general per que participessin no només els corredors habituals si no també les parelles i els nens ja que es tracta bàsicament d'una caminada. D'aquesta manera ens vam aplegar 25 membres del SdV corresponents a 7 famílies.

Tot i les intenses pluges del dia abans a les 9 del matí pares i fills preníem la sortida. Uns corrents, altres caminant i altres mig mig. El camí força enfangat, però es podia transitar. El recorregut, era nou respecte a l'any passat tot i que repetia molts trams però en sentit contrari.  Hem de destacar que es tractava d'un traçat molt  divertit i entretingut, no exempt de fortes rampes no excessivament llargues.La part més dura potser eren els tres primers kilòmetres amb fortes pujades ben be des del principi de la cursa, després divertides baixades per corriols pel mig del bosc, combinades amb petites pujades.

Segurament a causa de la pluja i les previsions meteorològiques, el nombre de participants va ser sensiblement inferior a l'any passat i no devia arribar en cap cas a les 100 persones. Tot i així no podem desmerèixer el tercer lloc en la categoria de dones aconseguit per la Mª Àngels que va arribar juntament amb un novament espectacular Àlex  amb un temps aproximat de 48 minuts.Aquesta vegada si que va poder pujar al podi a recollir la copa. La llàstima va ser que l'organització no disposava de podi, però tant si val, la foto la tenim.

Per davant de la Mª Àngels i l'Àlex, el primer lloc del SdV va correspondre a en Quim que va acreditar un temps de uns 42 minuts i el segon a en Fer que va marcar un crono de 45 minuts. Per darrera van arribar en Lluís Llimargas seguit de l'Agnès Guixeras i l'Arnau Caso i ja molt darrera més caminant que corrent van anant arribant la resta d'expedicionaris de forma molt desperdigolada. Les nenes van entretenir-se buscant bolets i altres fruits de la tardor i els organitzador cansats d'esperar i veient que començava a caure un xàfec va anar a recollir-les amb una furgoneta.

Ja no va donar temps a fer més. La idea hagués estat acabar la jornada amb un pic-nic o un dia de platja (com l'any anterior) però el temps ho va impedir. Encara podem donar gràcies que la pluja ens respectés durant la cursa.

Per acabar també comentar que el diumenge 14 es va disputar la Cursa del Pilar, organitzada per la Guàrdia Civil. Un altre clàssic pel SdV. Per diferents motius en aquesta ocasió només vam tenir com a representant a en Tono que a més no va lluir els nostres colors. Potser està en negociacions amb un altre club o simplement que no va voler comprometre el club amb la benemèrita institució. En tot cas i encara que tampoc disposem de proves documentals ni classificacions sembla ser que en Tono va acreditar una fantàstica marca d'aproximadament 41 minuts per un recorregut de 10 Km. trenca-cames que comença al bici-carril davant la caserna de la Guardia Civil i pujava fins al GEiEG per la carretera que els corredors coneixem com Le Tourmalet (amb això queda tot dit). Possiblement aquest temps el va aconseguir esperonat pels números de la Benemèrita. Si en Kilian Jornet declarava que quan corre s'imagina que el persegueixen els indis per no defallir, en Tono no necessitava imaginar-se que el perseguia la Guàrdia Civil, per que la tenia realment trepitjant-li els talons. Així qualsevol!!!

A continuació us deixem algunes fotos de la Marxa del Tomet

Inici de la caminada. Els marxants van anar tirant per davant abans de la sortida

Alguns com la Dària tenien més pressa que d'altres

En Quim a la part inicial de la cursa després de la primera pujada. Al fons les nenes intenten seguir-lo

En Fer amb un grupetto en el moment d'avançar als marxadors

L'Àlex i la Mª Àngels formen el tercer grup del SdV

I aquí un altre grupetto integrat exclusivament pel SdV.

Les nenes s'ho van prendre amb calma, fins i tot portàven bosses per recollir bolets i castanyes

La Laura i en Pau sempre junts

En Joan va fer mitja caminada en braços de la Lourdes. Al final va resultar que tenia febre

L'Agnès, la Lourdes i la Mª Àngels a l'arribada

I el gran moment. La Mª Àngels acompanyada de l'Àlex recollint la copa de 3ª classificada en dones.


No hay comentarios:

Publicar un comentario