sábado, 17 de noviembre de 2012

Behobia-San Sebastián




El mateix dia que es disputava la marxa de Campllong, 600 Km. més a l'oest dos membres del SdV aguardaven sota la pluja l'inici d'un altre cursa. No es tractava d'una cursa qualsevol, era una de les més grans i clàssiques cites anuals i també una de les més multitudinàries amb prop de 25000 inscrits. Era la legendària Behobia-Sant Sabastián, una prova que cap runner s'hauria de perdre. I allà van anar dos representants dels SdV, en Lluís Orduña i la Marta que estaven inscrits des de l'estiu passat ja que aquesta  les inscripcions s'esgoten als pocs dies d'obrir-se.

Aquesta mitja té la característica de no arribar als 21097 metres oficials sinó que són 20 Km ja que, sembla ser, la prova  es disputa des de l'època en que la distància oficial de la marató eren 40 Km i no els actuals 42'195Km.

Un altre característica d'aquesta prova són les dures condicions meteorològiques sota les que s'acostuma a disputar. El vent i la pluja son els acompanyants habituals dels corredors i aquest any no podia ser diferent. En aquesta ocasió el vent va estar a punt d'ocasionar un accident greu quan va fer caure el crono de meta en plena arribada dels participants, tal com es pot veure si fas clic aquí. Finalment tot va quedar en un ensurt i només un membre de l'organització va resultar amb ferides lleus.

 
Tantes hores sota la pluja van afectar la salut mental d'en Lluís
Des de primera hora del matí ja plovia i els nostres representants van haver d'esperar a la intempèrie aguantant el ruixat durant més d'una hora fins que es va donar la sortida. Tots els bars, cafeteries i benzineres es trobaven plens de gent buscant aixoplug. Això va fer que en el moment de la sortida estiguessin molls de dalt a baix i morts de fred. En el cas de la Marta encara va ser més greu ja que ella havia de sortir una hora més tard. La raó és que la sortida dels corredors es fa de forma molt escalonada segons els temps que acreditin en el moment de inscripció, ja que la carretera per on transita la cursa és molt estreta, especialment a la sortida i no permetria absorbir els 25.000 participants. Això va fer que sortís una 1 hora i 10 minuts més tard que els primers.
A banda del mal temps s'ha de afegir a la dificultat de la cursa un recorregut força exigent marcat per dos punts claus: El alto de Gaintxurizketa, una pujada sostinguda de dos quilòmetres en el pk 8 seguida de 4 quilòmetres de tobogans. I el alto de Mirakruz situat al pk 17, una duríssima pujada d'un quilòmetre a només 3 Km. de meta.

Dit tot això encara tenen més mèrit els espectaculars temps que van marcar en Lluís i la Marta que van ser 1:30:53  i 1:54.37. A això va ajudar sense cap dubte l'extraordinari ambient que es vivia, amb gran quantitat d'espectador animant als corredors malgrat la pluja i el vent.

 
Ver Behovia-San Sebastián en un mapa más grande

No hay comentarios:

Publicar un comentario